Noutati despre interfete web si interfete evoluate

marți, 25 noiembrie 2008

LiveScribe Pulse Smart Pen - un ajutor pentru studenti si un numai

LiveScribe smart pen sau pixul inteligent.

Nu v-ati dorit niciodata sa puteti inregistra un curs de exemplu? Eu mi-am dorit, mai ales la cursurile pentru care nu exista alt suport in afara de slide-uri.

Pentru astfel de situatii, acum exista LiveScrribe smart pen. Acesta pare a fi un pix obsnuit (scrie normal) NUMAI CA in timp ce scrie, la un moment dat poate fi activata functia de inregistrare. In acel moment, pixul va incepe sa inregistreze tot ceea ce se scrie, si in plus, tot ceea ce aude. Aceasta reprezinta inovatia produsului.

Folosind un astfel de pix, la un curs cum este cel de care va spuneam mai devreme nu ar mai fi nicio problema: activezi functia de inregistrare, iei notite si pixul inregistreaza si ce scrii si ce vorbeste profesorul.

Dar asta nu este tot. Cum sunt accesate inregistrarile? Aici avem parte de o noua surpriza: dupa ce este oprita inregistrarea, daca se face "click" cu pixul pe unul din cuvintele scrise, pixul incepe si reda ce a inregistrat in momentul acela. Inregistrarile pot fi descarcate pe computer (Windows sau Macintosh) unde un program iti va prezenta ceea ce este stocat in memoria dispozitivului.

Pixul acesta poate fi numit un computer in miniatura: are procesor la 150 MHz, memorie 1-2GB (suficienta pentru inregistrarea a 100-200 ore), camera cu infrarosu, conector USB.

Partea nu foarte faina este ca trebuie sa scrieti cu el pe o hartie speciala ce contine niste puncte special amplasate pentru ca pixul sa poate realiza recunoasterea. Oricum, asta nu e asa o problema, deoarece programul cu care vine dispozitivul ofera posibiliatea de a printa astefel de pagini (folosind o imprimanta laser color).

Oricum, dispozitivul mi se pare super si este in wishlist-ul meu. Voi ce parere aveti? V-ati cumpara asa ceva?

Completare: dispozitivul poate fi gasit la http://www.livescribe.com/ iar pretul este 150$ pentru versiunea de 1GB

Florin

2 comentarii:

Unknown 27 ianuarie 2009 la 09:08  

E hipersupermegabestial.
pacat ca nu livreaza in romania.
nici livescibe nici amazon.com, nici ebay, damn IT..

Arhivă blog