Noutati despre interfete web si interfete evoluate

joi, 20 noiembrie 2008

Despre CTTE

Sau cum poti descrie designul unei aplicatii fara insa sa scrii cod pentru asta. CTTE inseamna Concurrent Task Tree Environement si este o aplicatie care permite realizarea obiectivului de mai sus.

Cu ajutorul aplicatiei se pot defini (relativ usor) comportamente orientate pe evenimente ale aplicatiei. Astfel exista patru tipuri de entitati disponibile: utilizator, aplicatie, interactiune si abstract. Intre entitati (care se numesc sarcini) pot exista diferite relatii temporale iar sarcinile pot avea atribute, preconditii, tipuri, etc. Un alt aspect pozitiv al aplicatiei este ca utilizeaza o structura ierarhica de actiuni, insa aceasta inseamna ca nu se pot reutiliza arbori de sarcini deja definiti.

Cate ceva despre cele patru tipuri de sarcini.

Prima, sarcina utilizator, modeleaza o actiune posibil logica, de alegere, de rezlvare de probleme pe care o executa utilizatorul, fara a interactiona insa cu sistemul.

Al doilea tip de sarcina este aplicatia, ce modeleaza procesarea datelor de catre sistem (la cererea utilizatorului) avand ca rezultat date ce sunt prezentate utilizatorului. De exemplu, ca urmare a unui click al utilizaotrului pe un link, sistemul va procesa cererea, va crea o pagina de raspuns si o va afisa utilizatorului.

Urmatorul tip de sarcina, interactiunea, reprezinta actiunea utilizaotrului asupra aplicatiei (click pe un buton, drag and drop something ...)

Ultimul tip de sarcina este cea abstracta - o sarcina complexa care nu se incadreaza in niciunul din tipurile prezentate mai sus.

Cam asta ar fi in mare despre CTTE. Personal, mi-a lasat o impresie ... nu foarte buna. Cu siguranta nu poate fi utilizat pentru ptoiecte de mari dimensiuni deoarece modul de vizualizare si interactiune cu obiectele lasa de dorit (lipsa alinierii obiectelor, mutarea obiectelor, rearanjarea automata urat implementata, etichetele obiectelor care sunt aliniate doar la stanga ...).

In concluzie, nu il recomand pentru a fi folosit in mod curent.

As vrea sa aflu si parea vostra daca ati utilizat acest program

0 comentarii:

Arhivă blog