Noutati despre interfete web si interfete evoluate

vineri, 19 decembrie 2008

Jing [le bells]


Motto-ul : "Simple is beautiful" exprima foarte clar si modul in care echipa IntelliWeb vede interfetele web. De aceea cei de la Jing m-au cucerit de prima data cand am descoperit tool-ul lor care face lucrurile mai complicate sa devina o joaca.

Stiu ca dupa titlu ca asteptati poate sa vorbesc despre sarbatorile care sunt pe buzele tututor, insa eu vreau sa sparg tiparele :) Asa ca , taa daaa, o sa va spun de ce mi-a placut acest programel de screen capture si screencasting.

Asa ca here we go :

  1. Instalarea nedureroasa (desi are nevoie de platforma .NET asa ca daca nu exista preinstalata va dura ceva mai mult)
  2. Interfata cu utilizatorul este unul dintre aspectele care m-au facut sa il iubesc pe Jing. Atunci cand ruleaza se aseaza cuminte in partea superioara a ecranului ca un mic soare pe care il vezi pe jumatate. Daca ai nevoie de el un simplu mouseover il va trezi pentru a-ti sari in ajutor. De remarcat ca daca lucrezi cu Jing pornit nu o sa sughita computerul din lipsa de memorie, nicidecum.
  3. Pentru a prinde o imagine a ecranului din doua click-uri nu ai ce face. Selectezi portiune care te intereseaza iar apoi ai la dispozitie mai multe unelte pentru a explica ce se intampla in poza - poti sa faci highlight pe anumite zone, sa introduci niste casute cu text, sa adaugi sageti.
  4. Poti fie sa salvezi pe computerul personal, sa pui pe un ftp, sa postezi in contul tau de pe Screencast. Dar cel mai fain este ca poti sa trimiti direct la Flickr sau sa copiezi imainea ca atare (ca ca un link)
  5. In ce priveste screencasting-ul acesta este de o calitate satisfacatoare iar limiarea la 5 minute nu este deloc deranjanta. Cine vrea sa se uite la mai mult de 5 minute de explicatii anyway?
  6. Odata ce s-a terminat inregistrarea poti sa uploadezi pe Screencast unde ai la dispozitie 2G de spatiu si de bandwidth lunar, sau sa salvezi inregistrarea ca swf intr-un director sau pe ftp.
Exista si o versiune Pro care iti permite sa iei screencasturile in format MPEG sau sa le trimiti direct la YouTube sau Vimeo, insa pentru nevoile zilnice personale am gasit varianta Free mai mult decat completa.

Te incurajez sa renunti la a mai apasa PrintScreen si sa incerci Jing. Te asigur, va deveni indispensabil.

Anca

0 comentarii:

Arhivă blog